airco installatie in camper of caravan bij Jevotech Roosendaal
airco installatie in camper of caravan bij Jevotech Roosendaal

De handige gids voor airconditioning in uw camper of caravan.

Of u nu door de zonovergoten kusten van Spanje trekt of de verborgen parels van de Nederlandse natuur verkent, een betrouwbare airco is uw beste reisgenoot voor comfort onderweg.

Wat een airco belangrijk maakt:

Stelt u zich eens voor dat u na een lange dag van avonturen, terugkeert naar de rust van uw camper of caravan, en begroet wordt door een golf van warmte. Niet ideaal, toch? Hier komt airconditioning om de hoek kijken. Het biedt niet alleen verkoeling, maar verbetert ook de luchtkwaliteit en vermindert de luchtvochtigheid binnen, waardoor uw mobiele huis een oase van comfort wordt.

Soorten airco systemen:

Laten we de verschillende Soorten Airco’s voor campers en caravans nader bekijken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken die past bij uw reisstijl en behoeften.

Dakairco’s:

Deze airco’s worden direct in het dak van uw camper of caravan geïnstalleerd. Ze zijn een populaire keuze vanwege hun efficiënte luchtverdeling en het feit dat ze geen extra ruimte binnenin innemen. Hier zijn enkele voordelen en overwegingen:

  • Efficiënte Koeling: Dakairco’s zijn ontworpen om de lucht gelijkmatig te verdelen, waardoor ze snel en effectief een grote ruimte kunnen koelen.
  • Geluidsreductie: Doordat ze op het dak zijn gemonteerd, is het geluid van de airco minder merkbaar binnenin de leefruimte.
  • Installatie: De installatie vereist een opening in het dak, wat een professionele montage kan rechtvaardigen om waterdichtheid te garanderen.

Bankairco’s

Bankairco’s worden onder een bestaande zitbank of bed geïnstalleerd en bieden een discrete koeloplossing. Hier zijn enkele kenmerken:

 • Esthetiek: Ze zijn bijna onzichtbaar en behouden het oorspronkelijke interieurontwerp van uw camper of caravan.
 • Ruimtebesparend: Doordat ze onder meubilair worden geplaatst, nemen ze geen extra ruimte in beslag.
 • Toegankelijkheid: Onderhoud en reparaties kunnen eenvoudiger zijn omdat de unit binnen handbereik is.

Mobiele airco’s

Voor degenen die flexibiliteit waarderen, zijn mobiele airco’s een uitstekende keuze. Ze kunnen worden verplaatst en vereisen geen permanente installatie. Voordelen zijn:

 • Flexibiliteit: Kan worden verplaatst naar waar koeling het meest nodig is, zowel binnen als buiten de camper of caravan.
 • Geen Installatie: Er is geen ingrijpende installatie nodig, wat ideaal is voor huurders of mensen die hun voertuig vaak veranderen.
 • Kosten: Over het algemeen zijn ze goedkoper dan vaste units en bieden ze een betaalbare optie voor incidenteel gebruik.

 

Elk van deze opties heeft zijn eigen unieke voordelen en kan de juiste keuze zijn afhankelijk van uw specifieke situatie. Belangrijke overwegingen zijn; de grootte van uw voertuig, uw budget, en hoe vaak u verwacht de airco te gebruiken. Denk hier goed over na voordat u een beslissing neemt. U kunt ons in deze zoektocht uiteraard om advies vragen. We helpen u graag om een goed besluit te nemen.

Installatieproces

Het installeren van een airco in uw camper of caravan vereist aandacht voor elk detail zoals het bepalen van de locatie. Bij dakmodellen moeten we een opening in het dak zagen, terwijl bankmodellen meer interne aanpassingen vereisen.
Vervolgens zorgen we ervoor dat alle verbindingen goed zijn afgedicht om lekkages en energieverlies te voorkomen.

Onderhoud en Zorg

Na de installatie zult u merken dat verkoeling tijdens uw vakantie snel went. Dat maakt overigens wel dat er een bepaalde afhankelijkheid is gecreëerd. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw airco efficiënt blijft werken. Wanneer u het onderhoud door ons laat uitvoeren zorgen we er onder andere voor dat we de filters reinigen, de koelmiddelniveaus controleren en de unit op eventuele schade inspecteren.

Kostenoverzicht

De kosten variëren afhankelijk van het type airco en de complexiteit van de installatie. Een basis mobiele airco schaft u al aan vanaf een paar honderd euro. De andere varianten zijn wellicht kosten-intensiever maar bieden ook meer comfort.

Conclusie

Een goed geïnstalleerde en onderhouden airco in uw camper of caravan kan het verschil maken tussen een goede en een geweldige vakantie. We hopen dat deze gids u helpt bij het maken van een geïnformeerde keuze die bijdraagt aan vele comfortabele reizen.

Bel nu voor een afspraak

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken. We zijn er om ervoor te zorgen dat uw werkplek warm en comfortabel blijft, zelfs als de temperaturen buiten dalen.

Benieuwd wat Jevotech voor jou kan betekenen?

Lees ook:

Essentieel Belang van Goed Werkende Kachels in Werkvoertuigen

Brr, het is koud zeg! Met de winter voor de deur is het nu meer dan ooit van belang om…

Aftermovie Jubileumborrel

Nog een keer nagenieten van deze geweldige dag! Bekijk nu snel onze aftermovie van de Jubileumborrel. Dank ook aan het…